2020-12-10 08:12:55• hírek • Szatmár.ro

Megérkeztek Szatmárnémetibe is a tanügyminisztérium által vásárolt táblagépek

„Betartotta az ígéretét Monica Anisie tanügyminiszter” – írja a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye, hiszen december 9-én szerdán megérkeztek a diákok online oktatását segítő táblagépek.

A tanügyminisztérium küldeményét szállító teherautó összesen 5930, internethozzáférést lehetővé tévő táblagépet hozott, amelyek szétosztásának előkészítését már csütörtök reggel meg is kezdték a tanfelügyelőség munkatársai.

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő szerkesztőségünk megkeresésére elmondta: „A táblagépek szétosztását koordináló bizottság már megkezdte a munkát, és az iskolák által leadott igénylések alapján rövidesen megkezdődik az eszközök kiosztása is”.



Egyébként az érintett diákok egy Vonino Magnet G50 típusú táblagépet fognak kapni, amelyről a gadget.ro szakértői igen részletes leírást adnak. Ha hinni lehet a cikknek, a táblagépet kifejezetten csak oktatási célra lehet majd használni, ugyanis a nem támogatja a GooglePlay által kínált alkalmazások letöltését, így játékok telepítésére és futtatására valószínűleg nem lesz alkalmas, minden bizonnyal a nebulók nagy bánatára.

Az elemzők egyébként egy 400-500 száz lej értékű táblagépként értékelik az eszközt, nem túl kimagasló minőségű képernyővel, gyenge hardverrel, olcsó anyaghasználattal, bár ha a diákok kizárólag a rendeltetésének megfelelően fogják azt használni, várhatóan a célnak ez a táblagép is megfelel. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: